mandag 26. januar 2009

Hvitløkssaus

Dette er en saus som er veldig god til kjøtt. F.eks koteletter eller biff. Vi bruker den også en del til grilling om sommeren eller som pastasaus faktisk. Den er knallgod over pasta også.

Dette trenger du:
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 boks matfløte
  • 1-2 ss soysaus
  • 1/2 dl hvitvin eller cider (må ikke være alholholdig)
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • er du glad i oliven, er det også godt oppi har jeg fått tips om
Dette gjør du:
  • smelt smør i en kasserolle, rør inn melet
  • tilsett halvparten av matfløten
  • skrell hvitløken og press feddene oppi kasserollen
  • kok opp
  • tilsett resten av fløten, soyasaus og vin/cider
  • la det småkoke i 5-10 minutter
  • skal du ha oliven oppi, tilsett de noen minutter før koketidens slutt, slik at de blir varme

Jeg bruker ofte å lage en større porsjon enn dette og fryse ned i bokser eller plastposer slik at det bare er å ta opp fra fryseren og varme forsiktig i ovnen neste gang en skal ha sånn saus. Det blir litt mer økonomisk også i forhold til fløten og vinen/cider.
Den mengden saus over koster ca 20 kroner.

Ingen kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online