mandag 29. september 2008

Tacopai

Denne oppskriften kom jeg over vinteren som var. Knallgodt og en garantert suksess.

Dette trenger du:
  • 4 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1, 5 dl melk
  • 50 gram smør (kaldt)
  • 1 pk kjøttdeig
  • 1 pk kyddermiks taco
  • 1 løk
  • 1 dl vann
  • 1/2 boks hakket tomat
  • 1 boks creme fraiche
  • 2 ss majones (kan sløyfes)
  • litt pepper
  • hvitløk (presset eller krydder)
  • ost
Dette gjør du:
  • Bland mel, bakepulver og smør til deigen blir smulete. Tilsett melk og bland til smidig deig.
  • Trykk ut i paiformen og stikk deigen med en gaffel
  • stek kjøttdeig og løk
  • tilsett vann og tacopulver
  • ha kjøttdeigblandingen over paien
  • fordel de hakkete tomatene på over kjøttdeigen
  • bland creme fraiche, majones, pepper og hvitløk og ha det på toppen
  • strø over litt revet ost
  • stek på 200 grader, midt i ovnen, i 20-30 minutt
  • Server!
Det er godt med en lett salat til ellers så kan man bare servere som det er. Anslår prisen til mellom 50-60 kroner.

11 kommentarer:

Beate sa...

Den er vel litt dyrere enn 50-60 kr? Eller er det per porsjon? :)
Selve paien blir jo fort 150-200 kr

Maiken sa...

# 4 dl mel - har man som regel i skapet, 4 dl koster kanskje 5 kr
# 2 ts bakepulver - har man i skapet, koster under 1 krone
# 1 ts salt - har man i skapet, koster under 50 øre
# 1, 5 dl melk - har man som regel i kjøleskapet, koster 3 kroner
# 50 gram smør (kaldt)- 2 kr
# 1 pk kjøttdeig - 24 kr
# 1 pk kyddermiks taco - 8 kr
# 1 løk - 3-4 kr
# 1 dl vann- gratis
# 1/2 boks hakket tomat- 3 kr
# 1 boks creme fraiche - 20 kr
# 2 ss majones (kan sløyfes) (det bruker man hvis man har)
# litt pepper- under 50 øre
# hvitløk (presset eller krydder)-4 kr
# ost - maks 10 kr
= 84 kroner

Når jeg skriver ca pris så går jeg ut i fra at man har de mest vanlig ingrediensene i skapet. Som melk, mel, krydder, bakepulver og smør. Da blir prisen mellom 50 og 60 kroner :)

swimzy sa...

Denne skal prøves ut imorgen:)

Magnus sa...

Kjempesuksess! Takk for oppskriften!

Tone L sa...

Kjempe god :)
Når den er ferdigstekt serverer jeg den med rødløkringer og rucolasalat på toppen og rømme og tacosaus ved siden av :) snadder.

Anonym sa...

Den er like god varm som kald ! <3

Anonym sa...

Hvordan egner paien seg til nedfrysing?? :))

Anonym sa...

Hvor mange personer regner man pr. pai??

Maiken sa...

Ca 4 porsjoner pr pai, vil jeg tro.
Jeg pleier å servere den til venninner, og vi er som regel 3. Pluss at det blir igjen til mannebeinet. ;)

Paien kan godt fryses.

Karoline :) sa...

Kan denne brukes til en 24cm form? :)

Anonym sa...

Kjempe god!
Tips: til deigen brukte jeg 1 dl havregryn, 2 dl sammalt hvetemel og 1 dl vanlig siktet hvetemel. Litt sunnere på den måten :)

 

blogger templates | Make Money Online